5

 

        Deseori în viață modul nostru de a  acționa, de a ne comporta, propriile alegeri nu sunt pe deplin libere ci sunt dictate în parte de situații pe care le-am trăit în trecut și care ne-au marcat. De exemplu copil fiind, în cazul în care nu mi s-a arătat afecțiune pot să nu aleg un partener de care să fiu îndrăgostit ci să caut fără încetare pe cineva care să răspundă acestei nevoi de afecțiune care nu a fost îndeplinită. Atunci când am cunoscut violența este posibil să-mi fie greu să ies din această schema familiară, ceea ce mă poate face să devin o persoană agresivă sau să fiu o victimă a abuzurilor.

         La un moment dat pot să-mi dau seama că suferința se instalează și că nu sunt în acord cu viața pe care o duc. Poate fi o suferință a sufletului : insatisfacție, depresie, devalorizare, pierderea sensului sau o suferință a corpului : adicție, tulburări de alimentație, accidente repetate, atacuri de panică, boală. Psihoterapia este un ajutor prețios pentru cei care doresc să pună lucrurile la locul lor, să facă curățenie, să revadă situațiile dificile pe care le-au trăit, care îi urmăresc și să le închidă. Vor observa cum acestea i-au marcat din punct de vedere emoțional și corporal. A deveni conștienți de modul în care funcționăm oferă posibilitatea, puțin câte puțin, să ne schimbăm obiceiurile și să experimentăm un alt mod de a fi cu noi înșine și cu cei din jur.

        Toate acestea permit întreruperea ciclului dificultăților, repetițiilor, crizelor pentru a merge spre mai multă libertate, autonomie, responsabilitate și încredere.

         Integrând mai multe abordări terapeutice, utilizez metode și tehnici adaptate pentru a ajuta persoana să își recapete echilibrul psihic, să devină conștientă de propriile resurse, acompaniând-o într-o atmosferă suportivă și confortabilă să facă schimbările benefice și durabile pe care le dorește.

         Fiecare client are nevoie de o abordare personalizătă pentru a fi sprijinit să-și atingă propriile obiective. Împreună vom lucra pentru a scoate la iveala punctele forte necesare în vederea atingerii scopurilor propuse.

 

         Dacă doriți să începeți o psihoterapie sau doar să veniți la o evaluare psihologică, dacă vreți să întâlniți pe cineva care să vă asculte fără să vă judece puteți să mă contactați prin telefon sau email pentru a fixa o consultație.